Ik bied een kleurrijke kijk op persoonlijke ontwikkeling en vergroot de kans op een daadwerkelijke verandering

De maatschappij is de afgelopen jaren sterk aan veranderingen onderhevig, alles moet en gaat sneller. Dit vraagt veel van organisaties, managers en hun medewerkers; in mijn optiek vraagt de maatschappij zowel aanpassingsvermogen als de kracht om te blijven staan waarvoor jij als mens wilt staan. En dat te doen wat jou energie oplevert en bijdraagt aan het organisatiedoel.

Ik zie het als mijn missie om mensen in werkgerelateerde vraagstukken bewuster te maken van hun eigen waarden, normen en kwaliteiten en anders naar zichzelf en hun omgeving te leren kijken. Om vanuit dit bewustzijn en met zelfvertrouwen keuzes te (durven) maken waarbij je blijft staan voor je eigen waarden, maar ook oog hebt voor je omgeving. Ik draag hierin graag bij aan een duurzame ontwikkeling door mijn systemische aanpak.

 

marie-louise-dechesne

Welke stap in je ontwikkeling wil jij maken? Waar loop jij vast?

Overweeg je om een volgende stap in je werk te maken omdat je geen energie meer haalt uit je werk of omdat de uitdaging weg is? Past de cultuur van jouw werkgever niet (meer) bij jou?

Heb je het nog wel naar je zin bij je werkgever, maar wil je je verder ontwikkelen binnen je huidige functie? Je effectiviteit vergroten of beter leren samenwerken? Je leiderschapsstijl aanpassen? Of....?

Als leidinggevende heb je het gevoel dat er meer uit het team te halen is, maar hoe? Jullie werken sinds kort als een team samen, maar functioneren nog niet als team.

Loopbaan coaching

Als je een nieuwe stap binnen je carrière overweegt

Lees meer

Individuele coaching

Ontwikkeling binnen je huidige functie

Lees meer

Teamontwikkeling

met gehele team aan de slag.

Lees meer

Een waardengedreven en zakelijke aanpak

Ik ga op zoek naar wat je werkelijk drijft, wat jij belangrijk vindt binnen je werk (je kernwaarden) en wat jou energie geeft. En omdat een ieder deel uitmaakt van een team of een organisatie, heb ik zowel oog voor jou als persoon als je omgeving en houd ik je een spiegel voor waar jouw loyaliteit ligt. Ik maak gebruik van een waardengedreven aanpak omdat je daarmee tot de kern doordringt waar het voor jou en anderen in werk om draait en het snel helder wordt waarom een cultuur en/of rol wel of niet passend is. Vanuit mijn bedrijfskundige verbind ik 'zacht met hard' om je persoonlijke ontwikkeling concreet te vertalen naar de (gewenste) werksituatie. 

 

Profile Dynamics® drijfveren analyse

Deze analyse geeft inzicht in persoonlijke voorkeuren; de drijfveren en de daarmee samenhangende waarden en gedrag worden aangegeven met elk een eigen kleur. De analyse draagt bij aan het inzicht in dat wat je drijft en motiveert. Het legt spanningen bloot waar iemand op ‘leeg’ kan lopen of juist energie van krijgt. Drijfveren bepalen daarnaast de beïnvloedingsstijl, motivatie, communicatie, samenwerking, veranderingsbereidheid en besluitvormings- en managementstijl. Op basis van deze analyse ontvang je handvatten die je kunt gebruiken om je volgende stap te bepalen en op andere wijze naar je ontwikkeling te kijken. Ik ben sinds 2007 gecertificeerd om deze analyse in te zetten in persoonlijke en teamontwikkeling.

 

Meer weten? Bel of mail me voor een kennismakingsgesprek!