Individuele coaching

Er zijn van die dagen dat alles lukt. Dat je werk je energie geeft. Dat alles wat je vraagt aan je omgeving zonder morren wordt gedaan. Dat je (interne) klanten, je leidinggevende en jijzelf tevreden zijn met de resultaten die je boekt. Het kan niet stuk, denk je dan. Maar dan komt er een dag dat het wat minder gaat, je ervaart weerstand en je komt moe thuis. Maar gelukkig gaat het de dag erna weer beter. Maar dan komen er meer dagen dat zaken minder goed lopen dan je zelf zou willen. Je vraagt wat vaker advies, gaat nog harder werken of richt je steeds meer op zaken die je nog wel goed afgaan. Het helpt enigszins, maar als je eerlijk bent, loopt het niet lekker, kost je werk meer energie en ontvang je vaker kritiek.

Iemand uit je omgeving oppert een aantal gesprekken met een coach. Je ontkent dat je dit nodig hebt, maar gaat toch op onderzoek uit. Deze website geeft meer informatie, maar in een intakegesprek kom je er achter of er een klik is en onderling vertrouwen. En of de aanpak je aanspreekt.

Wat levert coaching op?

  • Je hebt inzicht in wat je belemmert om vanuit je kracht te kunnen opereren en wat nodig is om dit wel te doen;
  • Je leert anders naar jezelf en je omgeving te kijken; er ontstaat een nieuw perspectief.
  • Je wordt je bewuster van je kernwaarden en –kwaliteiten en weet wat je vooral moet blijven doen.
  • Je weet wat jou motiveert en energie geeft;
  • Je weet hoe jij bij voorkeur samenwerkt en hoe dit effectiever kan;
  • Je hebt inzicht in hoe je (persoonlijke) leiderschap oppakt en effectiever kunt inzetten.
  • Je ontvangt handvatten om zaken net iets anders op te pakken en gaat hiermee aan de slag.

Meer rendement uit coaching?

Wil je echt veranderen en je nieuwe inzichten borgen in de praktijk? Vaak is bewustzijn en inzicht niet voldoende om echt te veranderen. Het kost het gemiddeld 40 dagen om je nieuwe gedrag ‘in te slijten’ en daadwerkelijk te laten zien. Tijdens het coachtraject kan ik een innovatieve, digitale methodiek inzetten waarbij je gevraagd wordt om (bijna) dagelijks te reflecteren, spannende momenten aan te geven, je eigen advies om beter met deze momenten om te gaan te formuleren en je ontwikkeldoel in haalbare stappen op te knippen. Bovendien ontvang je op (bijna) dagelijkse wijze feedback uit je omgeving door maximaal 3 personen. Je neemt hiermee op innovatieve wijze verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling. Het is geen star systeem, jij bepaalt zelf wanneer en hoe je deze methodiek inzet. Dit instrument, PD Challenger, is zowel samen met Profile Dynamics in te zetten (voordeel: je ontwikkeldoelen (je uitdagingen) staan  naast je drijfveren in je rapport) of zonder Profile Dynamics.  Meer weten, bel of mail me.

Meer weten over mijn werkwijze, klik hier.

Of bel of mail voor een afspraak. Ik hoor graag waar jij naar op zoek bent.